- نویسنده : Mehdi Bahrami
- ۰۵ فروردین ۱۳۹۵
- کد خبر 7710
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش باقرشهرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص یکی از ارقام عمده پولی و بانکی است که هر ساله بانک مرکزی منتشر می کند و در آخرین گزارش بانک مرکزی هم این رقم در دیماه سال ۹۴ به ۲۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسید که طی یک سال تنها ۵٫۹ درصد رشد داشته است.
این در حالی است که حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در دیماه سال ۹۳ هم ۲۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و نرخ رشد سالانه آن هم تنها ۳٫۵ درصد بوده است که کمترین نرخ رشد در ۱۰ سال گذشته است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی، حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در دیماه سال ۹۲ به ۲۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان با نرخ رشد ۷٫۳ درصد، در دیماه ۹۱ به ۲۵ هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان با نرخ رشد سالانه ۲۲٫۹ درصد و در دیماه سال ۹۰ به ۲۰ هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان با نرخ رشد سالانه ۱۹٫۵ درصد رسید.
حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در سالهای ۸۹، ۸۸، ۸۷، ۸۶ و ۸۵ به ترتیب ۱۷۲۷۲ ، ۱۳۴۹۵، ۱۱۴۰۸، ۵۹۶۳ و ۴۷۳۰ میلیارد تومان بوده و نرخ رشد سالانه اسکناس و مسکوک در دست اشخاص هم در این سالها به ترتیب ۲۸ درصد، ۱۸٫۳ درصد، ۹۱٫۳ درصد، ۲۶٫۱ درصد و ۱۹٫۸ درصد بوده است.
به گزارش تسنیم، رکود اقتصادی و احتمالاً رشد مصرف الکترونیکی پول مهمترین دلایل کاهش نرخ رشد اسکناس در دست مردم طی سالهای اخیر ارزیابی می شود.
انتهای پیام/
http://baghershahrnews.ir/?p=7710