- نویسنده : Mehdi Bahrami
- ۳۰ آذر ۱۳۹۶
- کد خبر 30019
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی باقرشهر نیوز؛ زلزله رودبار، بم و درهفتههای اخیر زلزله کرمانشاه بهطور مشابه تلفات سنگینی درپی داشتند. در روزهای اخیر، سوال اصلی نزدِ عمومِ جامعه، چرایی عدم موفقیت برنامههای مقاومسازی و امدادرسانی در ایران است. شکی نیست برنامههای مقاومسازی در کاهش آسیبپذیری شهری نقش کلیدی دارند اما بهدلیل هزینههای بالا، وابستگی به پیشرفتهای تکنولوژیکی، مهارتهای اجرا و ضرورت نظارت دقیق، این برنامهها زمانبر و درعینحال در تمامی شهرها با تفاوتهای مشهود در کیفیت فنی بخشِ ساخت و ساز، پاسخگو نخواهدبود.
علاوه بر موارد فوق، بخش قابل توجهی از بافتهای شهری ما فرسوده یا در بیان بهتر از حیث کالبدی ناکارآمد هستند و فرآیند نوسازی این بافتها زمانبر است. همچنین هزینههای مقاومسازی نیز در اکثر موارد بالاتر از توانِ مالی ساکنان این قبیل محلات است که خود، فرآیند مقاومسازی را کندتر خواهدکرد.
این تنها یک بُعد از مشکل است، آنچه در زلزله بم و اخیراً در زلزله کرمانشاه نمایان بود و در صورت وقوع زلزله در تهران فاجعه خلق خواهد کرد، فرآیند امدادرسانی است.
ساعات اولیه بعد از زلزله ساعاتِ طلایی برای نجات است، به دلیل بسته شدن معابر و دسترسیهای اصلی، حجم بالای خسارات و وقایع زنجیرهای همچون برهمکنش شبکههای گاز و برق و وقوع انفجارهای پس از زلزله در شهری همچون تهران، عملاً ساعات اولیه امداد از دست خواهدرفت. تجربه نشان میدهد نیروهای کمکی نیز بهدلیل عدم آشنایی کامل با مناطق شهری و همچنین بهدلیل تغییر وضعیت کالبدی محلات به دلیل تخریبهای گسترده، توانایی مسیریابی و کمکرسانی سریع به تمامی بخشهای محلات را از دست خواهندداد. بنابراین امدادرسانی باید در مقیاس امدادرسانی پس از وقوع زمینلرزه در کلانشهری چون تهران با مشکلات عدیده روبرو خواهد بود.، بنابراین باید به راهحل های مکمل همچون محلهی خودامداد در راستای کاهش آسیبپذیری و تسهیل امدادرسانی جدیتر نگاه کرد.
میلاد همافر
انتهای پیام/*
http://baghershahrnews.ir/?p=30019